Hétfőtől újra lesz orosz nagykövet Washingtonban

Visszatér állomáshelyére Anatolij Antonov washingtoni nagykövet – közölte vasárnap a TASZSZ hírügynökség. A misszióvezetőt szállító New York-i Aeroflot-járat vasárnap reggel szállt fel a seremetyjevói repülőtérről.

A TASZSZ szerint Antonov hétfő reggeltől folytatja tevékenységét Washingtonban. Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel szerdán Genfben megtartott csúcstalálkozó után jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.

  • Előzmények:

Az orosz-amerikai kapcsolatokban jelentős lehűlést okozott Biden egy márciusi televíziós interjúja, amelyben az amerikai elnök igenlően válaszolt – pontosabban hümmögött – arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Putyint. A két misszióvezető ezután utazott haza konzultációra, ami a viszony megromlásának szembeötlő jele volt.

Forrás: MTI / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »