Biden vs. Putyin – a teljes interjú

Diplomáciai csörte alakult ki Oroszország és az Egyesült Államok között annak következtében, hogy Joe Biden az ABC-nek adott interjújában azt mondta, hogy Vlagyimir Putyinnak “nincs lelke”.

Az interjúban szó van az amerikai-mexikói határon kialakult menekültügyi válsághelyzetről és természetesen a koronavírus-járványról is, de a nemzetközi közvélemény leginkább Biden az orosz elnökkel kapcsolatos megjegyzéseire figyelt fel.

Oroszország és Vlagyimir Putyin azzal kapcsolatban merült fel az interjú során, hogy amerikai hírszerzési információk szerint maga Putyin felel a 2020-as amerikai elnökválasztásba történő orosz beavatkozási kísérletért.

Biden kijelentette, hogy relatíve jól ismeri Putyint és egy hosszabb beszélgetésükben elmondta neki, hogy szerinte “nincs lelke”, amire Putyin válasza az volt, hogy “értjük egymást”.

Ezután a riporter megkérdezte az amerikai elnököt, hogy gyilkosnak tartja-e Putyint, amire Biden hümmögött egyet.

Alább a teljes interjú, a hümmögéssel az 5. percben:

https://abcn.ws/2OExfMA

A hümmögés miatt a moszkvai diplomáciai tárca a kétoldalú kapcsolatok jövőjére vonatkozó konzultációra hazarendelte Anatolij Antonov nagykövetet,

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke a Telegram-csatornáján azt írta:
“Senkinek sem szabad így beszélnie a vezetőnkről.”

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pedig csütörtökön újságíróknak elmondta, hogy a Kreml “nagyon rossznak” tartja Joe Biden amerikai elnöknek Vlagyimir Putyin orosz államfőre tett megjegyzését. Peszkov azt is hozzátette, hogy hasonló kijelentés “még nem volt a történelemben”.

Forrás: ABC News / MTI

Friss hírek

Mínuszban indul a nap a tőzsdéken

Nagy indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor, miután tegnap az Egyesült Államokban a kereskedés végén komoly eladási hullám bontakozott ki, a Dow Jones 313 ponttal, közel egy százalékkal csökkent, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq pedig 1,3%-kal került lejjebb.

Read More »

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply