Biden vs. Putyin – a teljes interjú

Diplomáciai csörte alakult ki Oroszország és az Egyesült Államok között annak következtében, hogy Joe Biden az ABC-nek adott interjújában azt mondta, hogy Vlagyimir Putyinnak „nincs lelke”.

Az interjúban szó van az amerikai-mexikói határon kialakult menekültügyi válsághelyzetről és természetesen a koronavírus-járványról is, de a nemzetközi közvélemény leginkább Biden az orosz elnökkel kapcsolatos megjegyzéseire figyelt fel.

Oroszország és Vlagyimir Putyin azzal kapcsolatban merült fel az interjú során, hogy amerikai hírszerzési információk szerint maga Putyin felel a 2020-as amerikai elnökválasztásba történő orosz beavatkozási kísérletért.

Biden kijelentette, hogy relatíve jól ismeri Putyint és egy hosszabb beszélgetésükben elmondta neki, hogy szerinte „nincs lelke”, amire Putyin válasza az volt, hogy „értjük egymást”.

Ezután a riporter megkérdezte az amerikai elnököt, hogy gyilkosnak tartja-e Putyint, amire Biden hümmögött egyet.

Alább a teljes interjú, a hümmögéssel az 5. percben:

https://abcn.ws/2OExfMA

A hümmögés miatt a moszkvai diplomáciai tárca a kétoldalú kapcsolatok jövőjére vonatkozó konzultációra hazarendelte Anatolij Antonov nagykövetet,

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke a Telegram-csatornáján azt írta:
„Senkinek sem szabad így beszélnie a vezetőnkről.”

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pedig csütörtökön újságíróknak elmondta, hogy a Kreml „nagyon rossznak” tartja Joe Biden amerikai elnöknek Vlagyimir Putyin orosz államfőre tett megjegyzését. Peszkov azt is hozzátette, hogy hasonló kijelentés „még nem volt a történelemben”.

Forrás: ABC News / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »