Megkezdődött Biden és Putyin csúcstalálkozója

A genfi Villa La Grange-ban megkezdődött az orosz és az amerikai elnök csúcstalálkozója, a két vezető az épület előtt kézfogással üdvözölte egymást. A helyszín a politikai semlegesség jegyében került kiválasztásra.

Bár az előzetes várakozások szerint egyik fél sem várja a kapcsolatok jelentős javulását a találkozótól, azt nem lehet mondani, hogy nem próbálkoznak, a programot ugyanis közel ötórásra tervezték.

https://www.instagram.com/p/CQLkd1_jYNA/

Először Joe Biden, valamint külügyminisztere tárgyal Vlagyimir Putyinnal és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, majd szélesebb körű delegációkkal folytatódnak a tárgyalások több körben.

Az esemény végén sajtótájékoztatót is tartanak, de ezt már nem közösen. Várhatóan Putyin kezdi majd a sort, majd Joe Biden nyilatkozik a sajtó képviselőinek.

Forrás: CNBC / CNN / Instagram

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »