Megkezdődött Biden és Putyin csúcstalálkozója

A genfi Villa La Grange-ban megkezdődött az orosz és az amerikai elnök csúcstalálkozója, a két vezető az épület előtt kézfogással üdvözölte egymást. A helyszín a politikai semlegesség jegyében került kiválasztásra.

Bár az előzetes várakozások szerint egyik fél sem várja a kapcsolatok jelentős javulását a találkozótól, azt nem lehet mondani, hogy nem próbálkoznak, a programot ugyanis közel ötórásra tervezték.

Először Joe Biden, valamint külügyminisztere tárgyal Vlagyimir Putyinnal és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, majd szélesebb körű delegációkkal folytatódnak a tárgyalások több körben.

Az esemény végén sajtótájékoztatót is tartanak, de ezt már nem közösen. Várhatóan Putyin kezdi majd a sort, majd Joe Biden nyilatkozik a sajtó képviselőinek.

Forrás: CNBC / CNN / Instagram

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »