Nagy ünneplés volt tegnap Olaszországban, lekerültek a maszkok

Tegnap este játszották le Rómában a 2020-as labdarúgó EB nyitómérkőzését, ahol az olaszok 3-0-ra legyőzték a török válogatottat. A győzelmet követően meglehetősen felszabadult volt a hangulat az utcákon, a maszkok egészségügyi szerepe is eléggé lecsökkent, tekintve, hogy az állon hordva nem igazán védenek a vírustól.

Az olasz szurkolók védelmében jegyezzük meg, hogy több mint egy évnyi maszkviselés és sorozatos járványügyi korlátozások után érthető a felszabadultság és hasonló képek a következő napokban Európa többi részéről is fognak érkezni.

Egyben bízzunk benne, hogy az oltási kampányok már előrehaladtak annyira, hogy a foci-EB és a szintén ezen a nyáron megrendezendő olimpia nem okoznak majd újabb fertőzési hullámot. Az EB teljes programja alább látható, a magyar csapat kedden 18 órakor kezd Portugália ellen.

Az UEFA EURO 2020 teljes menetrendje. Forrás: MTVA

Forrás: AFP / Instagram / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »