Kínai figyelmeztetés miatt esik tovább a bitcoin árfolyama

Kedden három, kínai bankokat és pénzügyi szolgáltatókat szabályozó hatóság adott ki közleményt, figyelmeztetve a pénzügyi intézményeket arra, hogy ne bonyolítsanak le kriptovalutákkal kapcsolatos ügyleteket, ideértve a hagyományos valuták kriptovalutákra történő váltását is.

Kína már régóta ellenzi a digitális valutákat, a hatóságok még 2017-ben bezáratták a helyi kriptovaluta-váltókat és megtiltották az új kriptoeszközök kibocsátását, az úgynevezett ICO-kat (initial coin offerings), mely során a vállalatok új kriptoeszközök (tokenek) kibocsátásával jutottak valódi pénzhez.

A kínai kereskedők régen nagy részesedéssel bírtak a bitcoin piacán, de a hatósági tiltás után befolyásuk jelentősen csökkent, a kínai kriptovaluta műveleteket ma már külföldről bonyolítják, de a jelek szerint a hatóságok még találtak olyan kiskaput, amelyet szeretnének bezárni.

Az utóbbi napokban érkező negatív hírfolyam hatására a bitcoin árfolyama 14 hetes mélypontra került, jelenleg 40.000 dollár alatt forog.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Felkapott hírek

Friss hírek

Tetszik az EU-nak Ausztria helyreállítási terve

Ausztriába ért az Európai Unió mind a 27 tagállamát érintő turné, amelyen Ursula von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke személyesen találkozik az egyes országok vezetőivel és áttekintik a Next Generation EU nevű, a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó újjáépítési mentőcsomag országonkénti terveit. 

Read More »

Hétindító elemzés: DAX, Nasdaq, olaj és dollár

Ezen a hétfőn is jelentkezünk heti SURF elemzésünkkel, melyben közkedvelt befektetési eszközök árfolyammozgásait lehet végigkövetni egy újszerű megközelítés mellett. A mai videóban az EUR/USD. az AUD/USD az olaj és a DAX, valamint új belépőként a Nasdaq, azaz az amerikai technológiai index szerepel.

Read More »