Kínai figyelmeztetés miatt esik tovább a bitcoin árfolyama

Kedden három, kínai bankokat és pénzügyi szolgáltatókat szabályozó hatóság adott ki közleményt, figyelmeztetve a pénzügyi intézményeket arra, hogy ne bonyolítsanak le kriptovalutákkal kapcsolatos ügyleteket, ideértve a hagyományos valuták kriptovalutákra történő váltását is.

Kína már régóta ellenzi a digitális valutákat, a hatóságok még 2017-ben bezáratták a helyi kriptovaluta-váltókat és megtiltották az új kriptoeszközök kibocsátását, az úgynevezett ICO-kat (initial coin offerings), mely során a vállalatok új kriptoeszközök (tokenek) kibocsátásával jutottak valódi pénzhez.

https://www.instagram.com/p/CPCtNneNhYx/

A kínai kereskedők régen nagy részesedéssel bírtak a bitcoin piacán, de a hatósági tiltás után befolyásuk jelentősen csökkent, a kínai kriptovaluta műveleteket ma már külföldről bonyolítják, de a jelek szerint a hatóságok még találtak olyan kiskaput, amelyet szeretnének bezárni.

Az utóbbi napokban érkező negatív hírfolyam hatására a bitcoin árfolyama 14 hetes mélypontra került, jelenleg 40.000 dollár alatt forog.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »