Koronavírus itthon: megtorpant a súlyos esetek csökkenése

Bár egy napi adatból nem lehet trendre következtetni, óvatosságra inthet a ma délelőtt megjelent adatsor a járványmutatókról. Az aktív fertőzöttek száma tovább ereszkedett, de ismét többen vannak kórházban és a lélegeztetőgépen lévők száma is emelkedett. 

Az elmúlt napok adatközléseire az volt a jellemző, hogy a kórházban ápoltak száma napi 3-400 fővel, míg a lélegeztetőgépen lévő betegek száma jellemzően napi 30-40 fővel csökkent, változatlanul magas, nagyon enyhén csökkenő halálozási számok mellett. Ez a folyamat tört meg a mai adatokkal, remélhetően csak ideiglenesen.

A friss adatok, zárójelben kiegészítve a tegnapi értékekkel:

  • Meghalt 182, többségében idős, krónikus beteg (186)
  • Újabb 2365 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (2584)
  • Az aktív fertőzöttek száma 241.429, a teljes lakosság 2,50%-a (245.928) (2,55%)
  • Közelítőleg minden 40. magyarországi lakos aktív fertőzött (39.)
  • Kórházban 5.937 koronavírusos beteget ápolnak (5554)
  • Lélegeztetőgépen 677-en vannak (662)

Eddig 3.913.550 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1.880.897-en már a második adag vakcinát is megkapták és hétvégére meglesz a 4 millió beoltott is, de a fenti adatsorból könnyen kiszámolható, hogy csak tegnap 197-en kerültek lélegeztetőgépre, ami nagyon ijesztő.
Magyarország lakossága pedig a KSH adatai szerint közel 9,5 millió fő (a Worldometer szerint 9,64 millió fő), azaz még mindig legalább 5,5 millióan vannak kitéve a vírusnak.

A koronavírus elleni oltásra itt lehet regisztrálni: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. november 1-jétől. Forrás: MTVA

Forrás: MTI / Kitekintő / KSH

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply