757 ezer dollárba került Mike Pence decemberi síelése

Egy most nyilvánosságra került felügyeleti jelentés szerint Mike Pence tavaly karácsonykor a járványügyi ajánlások ellenére elutazott síelni Coloradoba és magával vitt legalább 48 kormányügynököt. Nem spóroltak a szállással és az autóbérlésekkel sem, a kirándulás az amerikai adófizetők legalább 757.000 dollárjába került.

A karácsonyt és szilvesztert időszakot is magában foglaló családi kiruccanás során a volt alelnököt kísérő legalább 48 ügynök 77-szer bérelt autót és csak a szállodákra több százezer dollárt költött a csapat, a Marriott Vail Mountain nevű hotelben 270.000 dolláros lett a számla, a Ritz Carltonban pedig 80.000 dollár jött össze a Citizens for Responsibility and Ethics in Washington szervezet szerint.

Mindez ráadásul a koronavírus-járvány csúcsán, egy olyan időszakban történt, amikor a kormányzat arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak otthon és mellőzzék az utazásokat.

Ehhez képest az, hogy Donald Trump 70 ezer dollárt számolt el a televíziós fellépések előtti fodrászati költségekre, hogy ezzel is csökkentse adófizetési kötelezettségét, már nem is tűnik olyan vészesnek.

Forrás: The Independent

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »