Gibraltárt is megelőzte Magyarország a lakosságarányos halálozásban

Újabb mérföldkőhöz érkezett hazánkban a koronavírus-járvány, a mai adatokkal a lakosságarányos halálozás tekintetében Magyarország első lett a világon a Worldometers szerint.

A kormányzati portálon azt írták: 772 707-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 26 984-re, a gyógyultaké 491 620-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 254 103-ra csökkent. Kórházban 6360 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 753-an vannak lélegeztetőgépen.

Meghalt 183, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1 253 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 3 679 730 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 711 723-an már a második adag vakcinát is megkapták. Hatósági házi karanténban 34 785-en vannak, a mintavételek száma 5 308 624-re nőtt.

A Worldometers táblázata szerint már Gibraltárt is megelőzte Magyarország lakosságarányos halálozás tekintetében, így a teljes lista élén áll az ország.

Forrás: Worldometers.info

A jó hír, hogy napok óta csökken a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma egyaránt, illetve a napi halálozási adat második napja 200 alatt van és az oltási kampány is gyorsan halad.

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. november 1-jétől
Forrás: ecdc/koronavirus.gov.hu/

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. november 1-jétől
Forrás: ecdc/koronavirus.gov.hu/

  • Kapcsolódó:

Forrás: MTI/Kitekintő/Worldometers

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »