A Legfelsőbb Bíróság adóbevallása kiadására kötelezte Trumpot

Donald Trump adóbevallásáról már a 2016-os elnökválasztási kampányban is sok szó esett, mivel az Egyesült Államokban nem szokás titkolni az efféle információkat. Trump máig az egyetlen olyan amerikai elnök, aki nem tette nyilvánossá adóbevallását, sőt, ügyvédei az utolsó pillanatig megpróbálták elérni, hogy bírósági ügyekben se férjenek hozzá ezekhez a dokumentumokhoz.

Ez az utolsó pillanat azonban most letelt, mivel az amerikai Legfelsőbb Bíróság arra kötelezte a volt elnököt, hogy adja át adóbevallásait és egyéb pénzügyi dokumentumait a New York-i ügyészségnek. Ettől persze nem feltétlenül kerül nyilvánosságra a teljes csomag, bár a New York Times cikksorozatában már elég részletes információkat lehetett találni.

Az például kiderült, hogy Trump az ingatlanügyletein elszámolt veszteségek leírásával a vizsgált 18 évből 11 évben egyáltalán nem fizetett adót, a 2016-os és 2017-es éveket pedig mindössze 750 dolláros adóbefizetéssel zárta vagy éppen az, hogy 70.000 dollárt számolt el a televíziós fellépések előtti fodrászati költségekre.

Valamint találtak 21 millió dollárnyi gyanús kifizetést is a részben Trump által birtokolt Las Vegas Hotelt üzemeltető cégből is, melyek Trump más érdekeltségeihez, illetve saját számlájára vándoroltak.

Forrás: The New York Times / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »