Nagyon közel van Magyarország a dobogó második fokához lakosságarányos halálozásban

Valószínű, hogy a holnap megjelenő covid adatokkal Magyarország megelőzi Csehországot a lakosságarányos halálozásban és felkerül a dobogó második fokára.

Íme a mai adatok:

 • Meghalt 207, többségében idős, krónikus beteg
 • Újabb 2 527 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést
 • Az aktív fertőzöttek száma 266 823
 • Eddig 3 145 592 embert oltottak be, közülük 1 349 314-en már a második adag vakcinát is megkapták
 • Kórházban 8 097 koronavírusos beteget ápolnak
 • 925-en vannak lélegeztetőgépen.
 • 42 068-an vannak hatósági házi karanténba
 • Az eddigi összes haláleset 25 787

Az új esetek száma már nem éri el a márciusban látott tízezres csúcsokat, valamint a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent az elmúlt napokban, de a halálozások száma körülbelül egy hónapja szinte minden nap 200 felett van és az aktív fertőzöttek száma is rendkívül magas.

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. november 1-jétől
Forrás: MTVA Sajtóadatbank

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. november 1-jétől
Forrás: MTVA Sajtóadatbank

Az 1 millió lakosra vetített halálesetek száma már most 2 675, és a napi 200 körüli halálozási számmal naponta jelentősen romlik – ennél már ma is csak két terület teljesít rosszabbul:

 • Az Egyesült Királysághoz tartozó Gibraltár (2 791 haláleset / 1 millió lakos), de itt összesen 33 ezren laknak és 94-en haltak meg
 • Csehország (2 677 haláleset / 1 millió lakos), összesen 27.918 halott

Forrás: Worldometers

A fenti táblázat alapján, amennyiben Csehország és Magyarország holnapi adatai az utóbbi napokhoz hasonlóak lesznek, Magyarország átveszi a dobogó második helyezését lakosságarányos halálozásban.

A kormány közölte: a járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A kormány szerdai ülésén is értékeli a járványügyi helyzetet – írták. Kiemelték: a járvány megfékezéséért a kormány meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát továbbra is kötelező a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, és érvényben marad este 10 órától a kijárási tilalom is.

 • Kapcsolódó:

Forrás: MTI/Worldometers/Kitekintő

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »