Az egész Egyesült Királyságban Fülöp herceg tiszteletére lövöldöztek

Helyi idő szerint szombaton délben országszerte ágyúlövésekkel tisztelegtek a 99 éves korában elhunyt Fülöp edinnburghi herceg előtt az Egyesült Királyságban. 

Tüzérségi egységek az Egyesült Királyság több városában, valamint Gibraltáron 41 díszlövéssel adóztak a herceg emlékének. Ugyanebben az időben a brit királyi haditengerészet két hajója, a Diamond romboló és a Montrose fregatt a tengeren adott le 41 lövést, megemlékezve egyben arról is, hogy Fülöp herceg a második világháború idején a haditengerészet aktív állományú tisztjeként a földközi-tengeri hadműveletek több döntő fontosságú ütközetében részt vett.

https://www.instagram.com/p/CNfAo9dMfw-/

London és Gibraltár mellett a skót és a walesi fővárosban, Edinburghban és Cardiffban, valamint a brit királyi család észak-írországi rezidenciája, Hillsborough Castle parkjában is tüzérségi díszlövésekkel emlékeztek meg a hercegről, aki június 10-én töltötte volna be századik életévét.

Forrás: BBC / MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »