Befejezi a mobiltelefonok gyártását az LG

A dél-koreai LG Electronics hétfőn bejelentette, hogy megszünteti az évek óta veszteséges mobiltelefon üzletágát – ezzel az első olyan fő gyártó lesz, aki teljesen kiszáll a mobiltelefonok gyártásának és értékesítésének piacáról.

Az LG hat év alatt mintegy 4,5 milliárd dollár veszteséget termelt a mobiltelefonok gyártásával, és annak ellenére sem tudtak versenyre kelni a piac nagyágyúival – az Apple-lel és a Samsunggal – hogy Észak-Amerikában piaci részesedésük alapján közvetlenül mögöttük álltak, a teljes piac mintegy 10%-át birtokolták.

A döntés nyomán az LG a jövedelmezőbb szektorokra fókuszálhat a jövőben, mint például az elektromos autókhoz való alkatrészek gyártása, vagy az okos otthonok berendezéseinek és kapcsolt eszközeinek fejlesztése – közölték közleményükben.

Az LG okostelefon üzletága a teljes bevétel mintegy 7%-át adta, a divízió teljes megszüntetését a tervek szerint 2021. július 31-ig végrehajtják. A cég 2013-ban még globálisan a harmadik legnagyobb mobilgyártó volt, de az utóbbi időben a cég felső kategóriás készülékeinél többször szoftver- és hardverhibák fordultak elő, ami az értékesítések visszaesését okozta és a szakértők szerint a marketing tevékenységük sem volt megfelelő ahhoz, hogy a feltörekvő kínai márkákkal felvegyék a versenyt.

A Counterpoint kutatócég összesítése alapján a cég aktuális világpiaci részesedése már csak 2%-os, tavaly összesen 23 millió mobilt szállítottak le, szemben a Samsung 256 milliós adatával.

  • További vállalati hírek:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »