kivonulás

Kimentenék Afganisztánból az USA-nak dolgozó tolmácsokat

Antony Blinken amerikai külügyminiszter ígéretet tett arra, hogy felgyorsítják a bevándorlási vízumok kiadását azon tolmácsok, járművezetők vagy építőmunkások részére, akik az Egyesült Államok hadseregének dolgoztak. Az országban 2016 óta legalább 300 tolmácsot öltek meg a tálibok.

Read More »

Az USA szeptember 11-ig kivonul Afganisztánból

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy a 2001. szeptember 11-én elkövetett USA elleni terrortámadás huszadik évfordulójáig az amerikai csapatok kivonulnak Afganisztánból, ezzel lezárul az Egyesült Államok valaha volt leghosszabb háborúja.

Read More »

Befejezi a mobiltelefonok gyártását az LG

A dél-koreai LG Electronics hétfőn bejelentette, hogy megszünteti az évek óta veszteséges mobiltelefon üzletágát - ezzel az első olyan fő gyártó lesz, aki teljesen kiszáll a mobiltelefonok gyártásának és értékesítésének piacáról.

Read More »

Meghosszabbították a NATO főtitkár mandátumát

A NATO-tagországok szerdai ülésükön egyhangúan megszavazták, hogy a jelenlegi főtitkár, Anders Fogh Rasmussen mandátumát egy évvel meghosszabbítják. A 2014 júliusáig kitolt felhatalmazás motivációjának hátterében vélhetően az elhúzódó afganisztáni kivonulás áll.

Read More »

Váratlanul ment Afganisztánba Hollande

Franciaország új elnöke pénteken meglepetésszerű látogatást tett Afganisztánba. Ottléte során szóba került a francia kivonulás, és Párizs szerepvállalása Afganisztán 2014 utáni sorsában.

Read More »