Idén már újra fizet osztalékot a MOL

A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-én tartandó közgyűlésen – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett előterjesztési dokumentumban.

Figyelembe véve a 2020-as üzleti év eredményét, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a makrokörnyezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, az igazgatóság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy állítsa vissza az alap osztalékfizetést a korábbi évek tendenciájához hasonló szintre, miután a COVID-19 miatt tavaly osztalékkifizetésre nem került sor.

A MOL 2018-ban 85 Ft, 2019-ben 95 Ft rendes részvényenkénti osztalékot fizetett ki, ehhez 2019-ben egy 47,5 Ft-os egyszeri osztalék is hozzáadódott.

A Mol februárban közzétett gyorsjelentése szerint a járvány miatt a csoport eredményei romlottak tavaly 2019-hez képest, az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forint (2,05 milliárd dollár) volt.

A Mol részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. A részvény pénteken 2222 forinton zárt, történelmi minimuma 1007 forint, történelmi maximuma 3876 forint volt.

Forrás: MTI / MOL

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »