Aggasztó a vírusvariációk terjedése Németországban

Két hét alatt csaknem megnégyszereződött, 6-ról 22 százalékra emelkedett az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fokozottan fertőzőképes mutációinak aránya a Németországban regisztrált fertőződések körében – jelentették be szerdán Berlinben.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter elmondta, hogy a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) 23 ezer pozitív mintán végzett elemzése alapján különösen az először Nagy-Britanniában azonosított, B 1.1.7 jelzésű vírusváltozat gyors terjedése „aggasztó”.

Ugyanakkor „bátorító”, hogy a mutációk előretörésének közepette is csökken a napi új fertőződések száma. Ez azt jelzi, hogy a védekezés az új vírusváltozatokkal szemben is eredményes. Mindazonáltal nagy óvatosságra lesz szükség a korlátozások lazításánál, és rendszeresen fel kell mérni a mutációk elterjedtségét.

A miniszter arról is szólt, hogy február végére a kiszállított oltóanyag mennyisége eléri a tízmillió adagot, így lendületet vehet az oltási kampány Németországban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Twitter

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »