Évi 750 millió adag vakcina készül a BioNTech újabb német üzemében

A Pfizer / BioNTech koronavírus oltására akkora kereslet mutatkozik a világon, hogy a BioNTech mainzi gyára és a Pfizer három amerikai üzeme, valamint a további európai termelési partnerek bevonása is kevés az igényelt oltóanyagok előállításához.

A német társaság – a kormány támogatásával – ezért egy újabb létesítmény üzembe állítását tűzte ki célul és 5 hónapnyi papírmunka után megkezdődött a Novartis egyik régi marburgi gyárának felújítása és átalakítása oltóanyag-gyártó központtá.

A Pfizer / BioNTech oltása. Kép forrása: European Commission

A gyártás elindulásával évente 750 millió adag vakcina készülhet majd itt, azaz dupla dózissal számolva évi 375 millió ember kaphat oltást csak ebből az üzemből.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Instagram / Businessweek

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »