Az USA-ban 20%-ra csökkent a hagyományos személyautók piaci részesedése

A SUV-ok előretörése Európában is igen látványos, de a trend az Egyesült Államokból indult, ahol a városi terepjárók mellett a platós kisteherautók is komoly szeletet hasítanak ki az autóeladásokból.  

2017-ben még “csak” 65% volt az Egyesült Államokban a “light trucks” gyűjtőnévvel besorolt személyautó kategóriák piaci részesedése, amelybe a városi terepjárók, a minibuszok és a platós kisteherautók tartoznak, de mindössze három év alatt újból jelentősen zsugorodott és az USA-ban csak szedánként emlegetett hagyományos személyautók eladásai 2020-ban már csak a piac 20%-át tették ki.

Ha az egyes gyártókat külön vizsgáljuk, még nagyobbak az eltérések, az eleve sok testesebb modellt előállító amerikai cégeknél már szinte jelentéktelen a kisebb modellek eladása. A GM-nél például tavaly már csak az értékesítési árbevétel 8%-át tették ki a hagyományos személyautók, míg a Fiat-Chrysler-nél 9% volt ez az arány.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Businessweek / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »