Több tesztre kötelezheti a beutazókat Nagy-Britannia

A brit kormány tervei szerint a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak érkezésük után is, még a karanténidőszak alatt el kell végeztetniük legalább egy koronavírus-tesztet. A jelenlegi szabály szerint a delikvenseknek csak beutazásuk előtt kell 72 óránál nem régebbi negatív tesztet felmutatniuk.

Covid-gyorsteszt, kép forrása: Flickr

A brit egészségügyi minisztérium keddi – egyelőre csupán vázlatos – ismertetése alapján a tervezett intézkedés mindenkire vonatkozik, aki külföldről érkezik. A szaktárca szóvivője hangsúlyozta: a cél a behurcolt fertőzések teljes körű kiszűrése és az esetleges újabb koronavírus-variánsok azonosítása. Hozzátette: a tesztet még a kötelező tíznapos karantén lejárta előtt el kell végeztetniük a külföldről érkezőknek.

A minisztériumi illetékes nem részletezte, hogy a beutazóknak milyen típusú és hány szűrővizsgálatnak kell alávetniük magukat Nagy-Britanniába érkezésük után.

A BBC rádió nem hivatalos értesülése szerint az elképzelések között szerepel, hogy a külföldről érkezőknek a karanténidőszak második, majd nyolcadik napján is koronavírus-tesztet kellene végeztetniük. Arról sem hangzottak el még részletek, hogy ezeknek a szűrővizsgálatoknak a költségei kit terhelnének.

A minisztériumi szóvivő közölte: az intézkedést hamarosan teljes egészében ismertetik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »