Hatalmas veszteségre számít a Ryanair

A Ryanair arra számít, hogy ez lesz a „legnagyobb kihívást jelentő” pénzügyi éve a cég 35 éves pályafutása során – közölte a társaság hétfőn. A kormányok közben arra készülnek, hogy fokozzák az utazási korlátozásokat annak érdekében, hogy megakadályozzák a Covid-19 új változatainak terjedését, ami további aggodalomra ad okot.

A diszkont légitársaság jó úton halad, hogy elérje a 850 millió euró (1,03 milliárd dollár) és 950 millió euró közötti nettó veszteséget a 2021-es pénzügyi évben, amely márciusban zárul le. A vállalat 306 millió euró nettó veszteséget jelentett a decemberben végződött három hónapra vonatkozólag.

„A Covid-19 továbbra is hatalmas pusztítást végez az iparágban” – áll a Ryanair közleményében, amelyben megjegyzik, hogy a karácsonyi és újévi forgalmat „súlyosan befolyásolta” az Egyesült Királyság utazóival szemben december végén elrendelt utazási tilalom.

Számos európai kormány döntött úgy karácsony előtt, hogy korlátozásokat vezet be az Egyesült Királyságból induló járatokra, miután kiderült, hogy az eddigieknél sokkal fertőzőképesebb koronavírus-törzset fedeztek fel a szigetországban. Ez pedig jelentősen hozzájárult a Ryanair forgalmának decemberi, 83%-os csökkenéséhez.

A Ryanair egyik gépe, kép forrása: Ryanair.

A fuvarozó továbbra is arra számít, hogy „a legújabb lezárások és a beutazás előtti kötelező Covid-tesztek bevezetése még legalább húsvétig jelentősen csökkentik a repülési kedvet és ezáltal az utasforgalmat”. A közlemény ugyanakkor megjegyzi, hogy bíznak az oltási programok sikerében, amellyel a remények szerint mielőbb visszatérhet az élet a járvány előtti kerékvágásba.

A Ryanair részvényeinek értéke 12%-kal csökkent az év eleje óta.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: CNBC

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »