Erősen megcsappant az autógyártás Spanyolországban

Spanyolországban tavaly több mint félmillióval kevesebb gépjárművet gyártottak 2019-hez képest – olvasható a spanyol gépjárműgyártók szövetségének (ANFAC) honlapján közzétett közleményben.

A múlt évben 2,27 millió jármű készült el a spanyolországi gyárakban, ami 19,6 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbi eredményhez viszonyítva.

A szervezet emlékeztetett: a koronavírus-járvány miatt 2020 tavaszán másfél hónapra teljesen leállt a spanyol autóipar, a várható veszteségeket azonban némileg mérsékelte, hogy az év utolsó négy hónapjában megélénkült a külföldi kereslet.

2020-ban több mint 1,9 millió járművet exportáltak, 15,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az első számú felvevőpiac Franciaország volt, amelyet Németország, az Egyesült Királyság, Olaszország és Törökország követ – utóbbi az egyetlen, ahol az eladások emelkedtek. Ezzel szemben a belföldi gépjármű-eladások 32,3 százalékkal zuhantak tavaly 2019-hez képest.

Az ANFAC ebben az évben mérsékelt növekedésre, de továbbra is a 2019-es adatoktól elmaradó eredményre számít a járványügyi helyzet okozta bizonytalanság miatt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »