Nem tartják meg idén a riói karnevált

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

“Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a rendezvényt” – írta a Twitteren.

A hagyományos télűző vigasságot eredetileg február 13-16. között rendezték volna, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották. “A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények, illetve a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – fogalmazott Paes.

A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, “2022-ben azzal az intenzitással fogjuk ünnepelni az életet és kultúránkat, ahogy megérdemeljük”.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Twitter

Friss hírek

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply