Németországban is megjelent egy új vírustörzs

Németország a legújabb ország, ahol a koronavírus új mutációját fedezték fel; a kérdéses vírusvariánst egy bajorországi kórház betegei körében azonosították – írja a CNBC.

A helyi sajtó hétfőn jelentette, hogy a koronavírus egy mindeddig ismeretlen változatát fedezték fel 35 betegnél a bajorországi Garmisch-Partenkirchen síparadicsom kórházában. A hírek szerint 73 újonnan megfertőződött embertől vettek mintákat – közülük 35-nél igazolták az új vírusvariánst. A kérdéses mintákat már vizsgálják.

A CNBC felvette a kapcsolatot a német egészségügyi minisztériummal a jelentések megerősítése érdekében. Az egészségügyi tisztviselők szerint a Németországban azonosított változat bizonyítottan eltér az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában nemrégiben felfedezett variánsoktól, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez is jóval fertőzőképesebb-e, mint az eredeti vírus.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter éppen hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy nagyon fontos nyomon követni a vírusvariánsokat, ezért mostantól a pozitív koronavírus-tesztek legkevesebb öt százalékánál úgynevezett génszekvenciális elemzést végeznek, hogy a hatóságok a lehető legpontosabban szemmel tarthassák a vírus különböző változatainak terjedését és észrevegyék, ha felbukkan egy új mutáció.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »