Özönlenek az amerikai turisták Mexikóba

Amerikai turisták tízezrei utaztak Mexikó tengerpartjaira 2020 végén és ez év elején: Quintana Roo állam, az ország „turisztikai koronaékszere” 961 000 turistát fogadott ebben az időszakban – írja az NBC News.

https://www.instagram.com/p/CJ978wlgXUu/

Ennek az embermennyiségnek – ami csak 25%-kal marad el az előző évben mért számoktól – közel a fele az Egyesült Államokból érkezett.

Azonban egyre többen aggódnak a térségben, hogy a fellendülés kérészéletű lesz, lévén a koronavírus-járvány továbbra is rohamtempóban terjed az USA-ban, illetve most már Mexikóban is. Előbbi országban ráadásul már nem csak a „sima” vírus szedi áldozatait, hanem egyre több helyütt találnak olyan betegeket, akik a vírus valamely – jóval fertőzőképesebb – variánsával fertőződtek meg.

Mindazonáltal ha a járvány miatt újra le kell állítani a turizmust, a következmények katasztrofálisak lesznek, ugyanis az idegenforgalom adja Quintana Roo GDP-jének 87%-át.

A teljes cikk angol nyelven elérhető az NBC News oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: NBC News / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »