Az amerikaiak az ünnepek alatt is utaztak

Az amerikai repülésbiztonsági hatóság (Transportation Security Administration – TSA) közlése szerint vasárnap több mint 1,3 millió ember ült repülőgépre az Egyesült Államokban – ez volt a legforgalmasabb nap a koronavírus-járvány kezdete óta.

A hatóság adatai szerint egészen pontosan 1,327,289 ember utazott a hét utolsó napján, ami új rekordnak számít a pandémia alatt mért számok tekintetében. Mindezt persze úgy, hogy az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési központ (CDC) – csakúgy, mint novemberben, a hálaadás idején – figyelmeztetésül közleményt adott ki, amelyben azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy ne utazzanak el rokonaikhoz az ünnepekre.

Az értesülést egyébként Lisa Farbstein, a TSA szóvivője osztotta meg hétfőn a Twitteren:

Noha összességében továbbra is sokkal kevesebben utaznak, mint az előző években, a TSA által hálaadás és karácsony környékén regisztrált jelentős utasforgalom-növekedés arra utal, hogy sok amerikai továbbra is figyelmen kívül hagyja a CDC irányelveit.

Forrás: NBC News / Kitekintő

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »