Javulás helyett romlott a foglalkoztatás az USA-ban

A bérfizetési és személyzeti szolgáltatásokat nyújtó Automatic Data Processing, Inc. szerdán publikált havi rendszeres jelentése alapján decemberben a várt növekedés helyett csökkent a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. Az amerikai gazdaság így az előző évinél 9,49 millióval kevesebb alkalmazott munkavállalóval zárta 2020-at.

Az Egyesült Államokban a privát szektor nem mezőgazdasági ágazataiban decemberben 123 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma a novemberi 304 ezres havi növekedés után. A piac viszonylag szerény, 88 ezres növekedést várt decemberre.

Az év utolsó hónapjában április óta első alkalommal csökkent a foglalkoztatás az USA-ban. A koronavírus-válság miatt márciusban 302 ezerrel, áprilisban pedig 19,409 millióval esett a foglalkoztatottak száma; azóta minden hónapban növekedett.

Az egész évet tekintve tavaly 9,49 millióval csökkent a foglalkoztatás az előző évhez képest, míg 2019-ben még 1,79 milliós emelkedésről beszélhettünk.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / ADP

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »