Javulás helyett romlott a foglalkoztatás az USA-ban

A bérfizetési és személyzeti szolgáltatásokat nyújtó Automatic Data Processing, Inc. szerdán publikált havi rendszeres jelentése alapján decemberben a várt növekedés helyett csökkent a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. Az amerikai gazdaság így az előző évinél 9,49 millióval kevesebb alkalmazott munkavállalóval zárta 2020-at.

Az Egyesült Államokban a privát szektor nem mezőgazdasági ágazataiban decemberben 123 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma a novemberi 304 ezres havi növekedés után. A piac viszonylag szerény, 88 ezres növekedést várt decemberre.

Az év utolsó hónapjában április óta első alkalommal csökkent a foglalkoztatás az USA-ban. A koronavírus-válság miatt márciusban 302 ezerrel, áprilisban pedig 19,409 millióval esett a foglalkoztatottak száma; azóta minden hónapban növekedett.

Az egész évet tekintve tavaly 9,49 millióval csökkent a foglalkoztatás az előző évhez képest, míg 2019-ben még 1,79 milliós emelkedésről beszélhettünk.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / ADP

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »