Még tető alá hozható a Brexit-megállapodás

Továbbra is lehetséges az Európai Unió és az Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodásának idei, határidő előtti elfogadása – jelentette ki az Európai Bizottság főtárgyalója hétfőn, a tagállamok uniós nagykövetei előtt tartott, az EU és a szigetország jövőbeli kapcsolatáról zajló tárgyalások e heti fordulójának megkezdése előtt hétfőn.

A brit kormány és az Európai Bizottság vasárnap, közös közleményben tudatta, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben folytatódnak a tárgyalások az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kereskedelmi kapcsolatrendszerének feltételeiről. A tárgyalások ezen a héten Brüsszelben zajlanak.

Michel Barnier a nagyköveti értekezleten azt mondta, a leghevesebb vita továbbra is az egyenlő versenyfeltételek, illetve a halászat szabályozásának kérdéséről folyik. A főtárgyaló szerint az elkövetkező napok „létfontosságúak, ha azt akarjuk, hogy a britek és az EU között létrejöjjön a kereskedelmi megállapodás”.

Ha ez sikerülne, az egyezményt az Európai Parlamentnek és a brit törvényhozásnak még az év vége előtt ratifikálnia kellene, hogy a szerződés az átmeneti időszak végének pillanatában, január 1-jén életbe léphessen.

https://www.instagram.com/p/CIx0o3ZFbnG/

Forrás: MTI / Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »