Csökkenőben Trump befolyása a Twitteren

Donald Trump az elmúlt négy évben lényegében a Twitteren irányította az amerikai politikai életet; rendszeresen fontos döntések bejelentésére és kormánytisztviselők kirúgására használta a felületet, illetve előszeretettel támadta – külföldi és belföldi – ellenfeleit is a posztjaiban.

Az elnök hatalma azonban – többek között – a Twitteren is töredezőben van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Trump 300 ezer követőt veszített november 17-e óta. Bár ez csak apró töredéke a 88,6 millió követőjének, mégis éles váltás ahhoz képest, hogy hivatalban töltött ideje alatt számuk folyamatosan nőtt.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Eközben az is figyelemre méltó, hogy Joe Biden megválasztott elnök népszerűsége megugrott az elnökválasztás után; a Twitter adatai szerint követőinek száma több mint 1,9 millióval nőtt ugyanebben az időszakban.

Noha mindez azt sugallja, hogy Trump a legfőbb szócsövének számító platformon is veszít befolyásából, ez valószínűleg nem gátolja meg abban, hogy továbbra is napi szinten posztoljon – akár politikai témában is.

https://www.instagram.com/p/CIqXxMvHiMv/

Forrás: The Washington Post / Instagram

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »