Új fázisba lép Trump és a Twitter keserédes kapcsolata

Donald Trump elnökként sokszor feszegette a Twitter szabályainak határait. Most, hogy kénytelen távozni hivatalából, ha nem vigyáz, hirtelen “rövidebb pórázon találhatja magát”.

Amikor Trump elnök január 20-án elhagyja a Fehér Házat, a hivatalos Twitter-fiókja az egyik dolog, amelyet át kell adnia Joe Biden megválasztott elnöknek. Természetesen nem a személyes profiljáról van szó; a @realDonaldTrump továbbra is az ő “felségterülete”, a @POTUS Twitter-fiók – a maga 32,7 millió követőjével egyetemben – azonban a mindenkori elnöké. És bár Trump utóbbit ritkán használta a már-már védjegyévé vált személyeskedésre és gyalázkodásra, saját posztjait rendszeresen megosztotta a hivatalos oldalán is.

Az elnök és a Twitter kapcsolata mindig is bonyolult volt. Az, hogy Trump rendszeresen használja a közösségi oldalt, politikailag sokkal relevánsabbá tette a Twittert, mint valaha; sok amerikai egyből az elnök Twitter-oldalára keres rá, ha a véleményére kíváncsi egy aktuális témában. Az, hogy Trump ezt a “szócsövet” részlegesen elveszíti, csak az egyik törés, amit a Twitterrel fennálló kapcsolatának el kell szenvednie. És bár mindkét félnek van vesztenivalója, Trump lehet az, aki rosszabbul kerülhet ki ebből a szituációból.

Míg a vállalat többnyire liberális alkalmazottai Biden győzelmét ünneplik, nehéz a Trump-elnökségre gondolni anélkül, hogy eszünkbe ne jutna a Twitter-fiókja, és fordítva. Ez pedig nem mindig könnyítette meg a vállalat dolgát. Trump ugyanis – például az elnökválasztás eredményével és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos félretájékoztatással – gyakran megsérti a társaság szabályait.

A Twitter azonban másként kezeli a világ vezetőit, mint a rendszeres felhasználókat, és Trumpnak ezért mindeddig sikerült elkerülnie azokat az intézkedéseket, amelyeket a cég valószínűleg magánemberként tett volna ellene. Nos, ez a különleges bánásmód hamarosan megszűnik…

Az alábbi videóban részletesen ismertetik az elnök és a közösségi oldal kapcsolatát, illetve arra a kérdésre keresik a választ, hogy a Twitter vajon letiltja-e majd Trump fiókját, ha elhagyta a Fehér Házat:

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Bloomberg / Instagram / YouTube

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »