A Star Wars- és a Marvel-filmek is az online térbe költöznek

A Disney csütörtökön bejelentette, hogy a Star Wars- és a Marvel-filmjeit a jövőben kifejezetten a Disney+ streamingszolgáltatására szánja. A vállalat közölte, hogy már a Peter Pan & Wendy, illetve a Tom Hanksszel forgatott Pinocchio című új produkcióit is a Disney+ szolgáltatáson hozza forgalomba.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnökének bejelentése szerint Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatérnek a képernyőre; a két színész a Star Wars: Obi-Wan Kenobi minisorozatban ismét a jedimestert és tanítványát, Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert alakítja. Ezt megelőzően 2002-ben a Star Wars II. rész: A klónok támadása és 2005-ben a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja című filmekben játszottak együtt.

A Disney+ szolgáltatásán 2022-ben debütáló Kenobi-sorozat tíz évvel A Sith-ek bosszúja után játszódik majd – írta a The Hollywood Reporter.

A múlt héten egy másik nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros. jelentette be, hogy összes 2021-es bemutatója egyidejűleg debütál az HBO Max streamingszolgáltatásán és a mozikban.

A pandémia nagy csapást jelent az egész szórakoztatóiparra, a mozik kétségbeesetten várnak a filmekre, amelyek visszacsábítanák a nézőket a mozikba. A nagy filmstúdiók azonban a streaming iránti igényt meglovagolva az előfizetői bázisukat építik az új bemutatóikkal, a tartalomgyártók azt a közönséget akarják kiszolgálni, amely még nem kész visszatérni a mozikba – írta a BBC News.

Az USA-ban jövőre streamelve érkezik az összes Warner mozibemutató

Haldoklik az amerikai moziipar, a hálaadás sem segít

A Disney a tervek szerint a Marvel- és a Star Wars-univerzumból tíz új tévésorozatot kínál majd streamingszolgáltatásán a következő években. Ezek között van a The Mandalorian új sorozata, amelynek egyik hőse egy Yodához hasonló Star Wars-karakter lesz. Egy másik Star Wars-széria, az Andor is a tervek között szerepel. Ebben Diego Luna alakítja majd ugyanazt a karaktert, amelyet a 2016-os Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmben játszott.

Az új produkciók között jelentették be azt is, hogy Patty Jenkins rendezi a Rogue Squadron című Star Wars-filmet, amelynek főhősei a Star Wars-univerzum pilótái lesznek. Ez a film várhatóan 2023 karácsonyán fog debütálni. A Variety.com megjegyezte, hogy Jenkins lesz az első nő, aki Star Wars-filmet rendez.

https://www.instagram.com/p/CIo3cRmnVCW/

A Disney csütörtökön azt is elárulta, hogy újabb Star Wars-animációs filmeken, a The Bad Batch és az A Droid Story című produkción is dolgoznak már. Emellett számos, a Disney Animation és Pixar produkciójában készült élőszereplős produkció és játékfilm is a Disney streamingszolgáltatásán lesz elérhető.

A stúdió vezetői azt ígérték, hogy a felhasználók minden héten számíthatnak valamilyen új tartalomra.

A Disney bő egy éve indította el streamingszolgáltatását, amelynek már 86,8 millió előfizetője van. Ez jóval meghaladja a vállalat saját előrejelzését a vásárlói kör növekedésével kapcsolatban. A cégnek a hozzá tartozó Hulu és az ESPN sport-streamingszolgáltatás előfizetőivel együtt összesen már mintegy 137 millió fizető felhasználója van. Ezzel azonban még mindig a Netflix mögött áll, amelyre világszerte 200 millióan fizetnek már elő.

Netflix vs. Disney: hogy áll a streamingháború?

Forrás: MTI / Instagram / BBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »