86%-os hatékonyságú az egyik kínai vakcina

Az Egyesült Arab Emírségekben folytatott vizsgálatok során Kína államilag támogatott koronavírus-vakcinája 86%-os hatékonysággal megelőzte a Covid-19 betegség kialakulását – írták emírségi állami médiumok, hitelt adva annak a rohamtempóban kifejlesztett oltóanyagnak, amelyet Kína a fejlődő világban szándékozik terjeszteni.

A tesztek során 31 000 önkéntest oltottak be a kínai vakcinával az Egyesült Arab Emírségekben. A vizsgálatok alapján az oltóanyag nagyon hatékonyan megelőzte a közepes és súlyos Covid-19-eseteket, és nem jelentett komoly biztonsági aggályokat.

Ezek alapján a szer hatékonysági rátája magasabb, mint az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem két dózisú vakcinájáé, amely átlagosan 70,4%-os hatékonyságú. A kínai vakcina szintén normál hűtőszekrény-hőmérsékleten szállítható és tárolható, megkönnyítve az elosztási kihívásokat.

Az állami kézben lévő Sinopharm leányvállalata, a China National Biotech Group (CNBG) által kifejlesztett kísérleti vakcinával Kínában már mintegy egymillió embert beoltottak a júliusban elindított sürgősségi program keretében, az oltóanyag azonban még egyetlen hatóságtól sem kapta meg a hivatalos engedélyt.

  • Friss cikkünk a témában:
https://www.instagram.com/p/CIkXC2HnWAY/

Forrás: Bloomberg / Kitekintő

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »