86%-os hatékonyságú az egyik kínai vakcina

Az Egyesült Arab Emírségekben folytatott vizsgálatok során Kína államilag támogatott koronavírus-vakcinája 86%-os hatékonysággal megelőzte a Covid-19 betegség kialakulását – írták emírségi állami médiumok, hitelt adva annak a rohamtempóban kifejlesztett oltóanyagnak, amelyet Kína a fejlődő világban szándékozik terjeszteni.

A tesztek során 31 000 önkéntest oltottak be a kínai vakcinával az Egyesült Arab Emírségekben. A vizsgálatok alapján az oltóanyag nagyon hatékonyan megelőzte a közepes és súlyos Covid-19-eseteket, és nem jelentett komoly biztonsági aggályokat.

Ezek alapján a szer hatékonysági rátája magasabb, mint az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem két dózisú vakcinájáé, amely átlagosan 70,4%-os hatékonyságú. A kínai vakcina szintén normál hűtőszekrény-hőmérsékleten szállítható és tárolható, megkönnyítve az elosztási kihívásokat.

Az állami kézben lévő Sinopharm leányvállalata, a China National Biotech Group (CNBG) által kifejlesztett kísérleti vakcinával Kínában már mintegy egymillió embert beoltottak a júliusban elindított sürgősségi program keretében, az oltóanyag azonban még egyetlen hatóságtól sem kapta meg a hivatalos engedélyt.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: Bloomberg / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »