Elég lesújtó az amerikai járványgörbe

Egészen 2020 októberéig az egy hét alatt regisztrált új koronavírusos esetek száma az Egyesült Államokban nem haladta meg az 500 ezret. Az utolsó 2 héten azonban már heti 1 millió feletti új esetet regisztráltak, a múlt heti adat pedig 1,2 millió volt.

Az USA-ban jelenleg közel 5,1 millió aktív esetet tartanak nyilván, ami a 331,7 milliós népességszámra vetítve 1,53%-os arány.  Ez a mutató önmagában még nem is olyan rossz, hiszen Franciaország éppen ma érte el a 3%-os küszöböt, Belgiumban pedig már hetek óta 4% felett van ez az arány (jelenleg 4,39%), de az Egyesült Államokban még csak most jön a hálaadás ünnepe, amikor milliók kelnek útra a rokonokhoz és tartanak családi összejöveteleket.

A halálozási statisztikák pedig általában hetekkel követik a fertőzésszám növekedését, így idén még várhatóan érkeznek rossz hírek.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Az amerikaiakat jobban érdekli a hálaadás, mint a vírus

https://www.instagram.com/p/CIB9S3ZAIH9/

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »