Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban

Már az idén elkezdődhet a német lakosság oltása az új típusú koronavírus ellen – jelentette hírportálján a Bild című német lap.

A csütörtökön késő este közölt értesülés szerint a szövetségi egészségügyi minisztérium felkérte a tartományi kormányokat, hogy kezdjék meg oltási központok kialakítását, és november 10-éig adják meg azokat a címeket, amelyekre ki lehet szállítani a SARS-Cov-2 elleni vakcinát.

A tervek szerint országszerte hatvan oltási centrumot rendeznek be. A központosításra azért van szükség, mert az oltóanyagot mínusz 78 Celsius-fokos hőmérsékleten kell tárolni, és sok háziorvosi rendelőben nincs ilyen teljesítményű hűtőberendezés.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter a napokban a tartományi egészségügyi miniszterekkel tartott megbeszélésén elmondta, hogy a német BioNtech biotechnológiai társaság és a Pfizer amerikai gyógyszergyár közös vakcinafejlesztése a forgalomba hozatali engedélyek beszerzése előtti utolsó lépéseknél tart. A Bild a videókonferencia résztvevőire hivatkozva azt írta, hogy az első oltásokat már az idén beadhatják.

Az eredetileg daganatos betegségek gyógyítására szakosodott mainzi BioNTech és a New York-i központú Pfizer Lightspeed (Fénysebesség) nevű fejlesztési programja a világjárvány első heteiben kezdődött. A vakcinákért felelős német szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet áprilisban adta meg az engedélyt az oltóanyag emberi tesztelésére. Májusban az Egyesült Államokban is elkezdődtek a klinikai tesztek.
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »