Koronavírus: működnek a korlátozások Hollandiában

Hollandiában egy hét alatt – három héttel a szigorított korlátozó intézkedések és lezárások után – 46 százalékkal csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma – írta hétfőn a helyi sajtó.

A holland közegészségügyi hivatal adatai szerint hétfőn 4702 fertőzöttet regisztráltak, csaknem fele annyit, mint egy héttel ezelőtt. A statisztikák szerint továbbra is Hága, Amszterdam és Rotterdam a legfertőzöttebb nagyvárosok.

Noha a kórházi ápolásra felvett betegek aránya 9 százalékkal nőtt vasárnapról hétfőre, az elmúlt hét adataihoz képest ez a szám is csökkenőben van. Ugyancsak hétfőn 40-en haltak bele a járvány okozta betegsége, míg a múlt héten a halálozások száma napi átlagban 83 volt.

A 17, 5 millió lakost számláló országban 414 745 ember fertőződött meg a vírus helyi megjelenése óta; széles körű tesztelés csak június elején kezdődött.

Újra nő az esetszám a Benelux államokban

Az RTL Niews holland hírszolgáltató által elvégzett közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a hollandiai lakosokok mintegy háromnegyed része betartotta a higiéniai és távolságtartási szabályokat. A megkérdezettek 70 százaléka szerint ugyanakkor a helyi hatóságoknak jóval szigorúbban kellene ellenőrizniük az előírások betartását.

Forrás: MTI

Friss hírek