Az USA-ban átlépte a százezret az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint szerdán mintegy 103 ezer új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak az Egyesült Államokban, ami új rekordnak számít.

A legtöbb új fertőzöttet a középnyugati államokban regisztrálták; a szerdai adatokkal együtt az elmúlt hét nap alatt összesen legalább 623 ezer új fertőzést állapítottak meg. Ugyanakkor a halállal végződő megbetegedések száma csökkent. Az egész országban 1116 ember hunyt el a vírus okozta Covid-19 betegségben vagy a szövődményeiben az elmúlt 24 órában, míg a megelőző napon 1529 volt a halottak száma.

Több, úgynevezett csatatér-állam a leginkább sújtott térségek között van. Illinoisban például 7538, Ohióban több mint 4000, Wisconsinban pedig 5935 esetet regisztráltak szerdán, míg Minnesotában és Indianában is 3600 felett volt az új fertőzöttek száma.

Wyomingban és Észak-Kaliforniában is megugrott a diagnosztizált új fertőzések száma. Az északkeleti Massachusettsben Charlie Baker republikánus kormányzó szigorított az óvintézkedéseken. Rendeletben korlátozta az összejöveteleken résztvevők számát, e szerint egy helyiségben – akár magánlakásban is – maximum 10 fő tartózkodhat, és a szabadban sem gyűlhetnek össze 25-nél többen. A színházaknak, kaszinóknak, szórakozóhelyeknek este fél tízkor be kell zárniuk. Szigorítottak az óvintézkedéseken Utah államban is.

Több felmérés szerint az amerikaiak számára a választásokon a döntésüket leginkább befolyásoló két legfontosabb téma a gazdaság és a koronavírus-járvány kezelése volt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »