Koronavírus: a britek keresik az arany középutat

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem lehet ismét a tavaszihoz hasonló módon teljes zárlat alá helyezni a brit gazdaságot, de a koronavírus-járvány kórokozójának szabadjára engedése sem járható út.

Johnson hétfő délután a londoni alsóházban felszólalva elmondta, hogy szerdától háromfokozatú készültségi rendszer lép életbe Angliában:

  • Az alapszint a közepes készültségi fokozat, és az e kategóriába sorolt térségekben továbbra is a jelenlegi intézkedések maradnak érvényben.
  • A következő, magas készültségi szint elrendelése esetén az érintett országrészekben tilos lesz a nem egy háztartásban élő emberek együttléte zárt terekben, köztük magánlakásokban is, de szabadtéren érvényben marad a jelenlegi szabály, amely alapján legfeljebb hat, nem egy fedél alatt élő ember tartózkodhat egyszerre egymás társaságában.
  • A nagyon magas készültségi szint a magas fokozat korlátozó előírásai mellett a pubok és a bárok bezárását is jelenti az érintett térségekben.

A miniszterelnök közölte, hogy Liverpoolban és környékén a kormány a nagyon magas készültségi szintet rendeli el.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: a gyenge BMI adatok után esik a DAX

Jellemzően lefelé tartanak a főbb európai tőzsdemutatók szerdán, a piac a vártnál gyengébb európai BMI-adatokat próbálja feldolgozni. A délután folyamán az amerikai munkaerőpiaci jelentés (ADP) került fókuszba, illetve a szeptemberi szolgáltatóipari beszerzési menedzser index érkezik a tengerentúlon is.

Read More »