Mennyire függ egymástól az amerikai és a kínai gazdaság?

Ahogy fokozódik az USA és Kína közötti versengés, a befektetők és az elemzők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy a két gazdaság egyre távolabb kerül egymástól – ez a fejlemény pedig megnehezíti a vállalatok számára a nemzetközi színtéren történő tevékenykedést.

Vannak arra utaló jelek, miszerint a világ két legnagyobb gazdasága külön utakon kezdett járni – állítja néhány megfigyelő. Számos adat azonban azt mutatja, hogy a folyamat meglehetősen nagy kihívást jelenthet – legalábbis egyelőre -, ugyanis a két ország kapcsolata egyre szorosabb lett az elmúlt évtizedben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chart of the Day (@chartoftheday) on

Az Egyesült Államok és Kína közti kapcsolat nagy része a kereskedelemre összpontosul, a két ország évek óta egymás legfontosabb kereskedelmi partnere, ráadásul az elmúlt évtizedben a közvetlen kereskedelem mellett “egyre nagyobb mértékben függtek egymástól az egyre növekvő ellátási lánc-kapcsolatok révén” – közölte a Fitch Ratings a múlt hónapban készített jelentésében.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »