Egy képviselő a parlamenti választások elhalasztását kezdeményezte Romániában

Adrian Dohotaru független, magát baloldalinak tartó román képviselő kezdeményezte a bukaresti kormány által december 6-ára kiírt parlamenti választások jövő év március 14-ére történő elhalasztását.

A rendszerkritikus Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) színeiben megválasztott, a pártból 2017-ben kilépett törvényhozó a szenátushoz terjesztette be erről szóló törvénytervezetét pénteken, amikor – médiaértesülések szerint – a legnagyobb frakcióval rendelkező ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) több vezető politikusa is azt javasolta, hogy a PSD kezdeményezze a választások elnapolását.

Klaus Iohannis államfő e heti sajtóértekezletén úgy vélekedett: értelmetlen és veszélyes lenne tavaszig várni a választásokkal.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »