A Honda kiszáll a Forma-1-ből

A Honda a 2021-es idény végén befejezi motorbeszállítói tevékenységét a Forma-1-ben, mert a továbbiakban a károsanyag-kibocsátás nélkül működő erőforrások technológiai fejlesztésére akar koncentrálni.

A döntést, amely szeptember végére született meg, a japán cég pénteken jelentette be. Vezérigazgatója, Hacsigo Takahiro azt mondta, nem is szándékoznak visszatérni az autósport elitkategóriájába.

„Elhatározásunkat nem a koronavírus-járvány befolyásolta, hanem az, hogy hosszú távon a károsanyag-kibocsátás nélküli technológia kifejlesztése a célunk” – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette, hogy a forradalmian új műszaki megoldások kidolgozásának lehetősége olyan, amely „egy évszázadban csak egyszer fordul elő.”

https://www.instagram.com/p/CF1XmQ5j5lJ/

A Honda 2015-ben tért vissza az F1-be, és jelenleg a Red Bullnak, valamint az Alpha Taurinak szállít motorokat. „Tudjuk, hogy mennyire nehéz volt egy ilyen döntést meghozni a Hondának, az okot pedig értjük és tiszteletben tartjuk” – reagált a bejelentésre Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

A Honda októberben mutatja be első tömeggyártásra szánt, teljes mértékben elektromos autóját, a Honda e-t, és korábbi bejelentése szerint 2030-ra a gyár kapacitásának kétharmadát már csak az ilyen technológiával működő gépjárművek elkészítésére fordítja.

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »