Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi összesítése szerint már 33 282 969 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 000 867, a gyógyultaké pedig 23 066 203. A halálesetek nagyjából felét (!) négy országból – az Egyesült Államokból, Brazíliából, Indiából és Mexikóból – jelentették.

„Az egymillió borzalmasan magas szám, és úgy hiszem, itt az idő, hogy mindenki sürgősen magába nézzen, nehogy nemsokára kétmilliónál tartsunk” – mondta pénteken újságíróknak Dr. Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magas rangú tisztségviselője.

Ryan nem csupán ijesztgetésnek szánja a figyelmeztetést, lévén számos egészségügyi szakértő úgy gondolja: a halálesetek száma akár 2-3-szorosa is lehet a mostaninak.

A WHO március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: MTI / CNBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »