Kínai partnerekkel fejleszt a Volkswagen

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán – derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből.

A wolfsburgi székhelyű autógyártó három közös vállalkozásával – a SAIC Volkswagen, a FAW-Volkswagen és a JAC Volkswagen vállalatokkal – együtt 2020 és 2024 között végzi a beruházást. A cég emellett már elindított egy 33 milliárd eurós befektetést az elektromos autók globális fejlesztésére.

A Volkswagen 2025-ig 15 különböző, új energiával működő modellt kíván gyártani Kínában, amelyekkel kínai portfóliójának 35 százalékát tennék ki a teljes mértékben elektromos járművek.

A Volkswagen májusban jelentette be, hogy 2 milliárd eurót fordít elektromosautó-gyártásának bővítésére, 75 százalékra emelve tulajdonosi részét az elektromos autók gyártására specializált JAC Volkswagenben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Kína a világ legnagyobb piacának számít mind az elektromos járművek, mind pedig az egyéb személyautók kereskedelme szempontjából. A kínai kormányzat a légszennyezettség enyhítésére azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re az autóeladások negyedét tegyék ki az elektromos járművek, amelyek jelenleg az új autók forgalmának csupán 5 százalékát képviselik.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »