A JPMorgan Frankfurtba viszi vagyonának tizedét a Brexit miatt

Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépése miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát áthelyezi Londonból Frankfurtba.

A Bloomberg beszámolója szerint az amerikai bank még az év vége előtt befejezné a költöztetést. Ennek hatására a JPMorgan a hatodik legnagyobb kereskedelmi bankká válik Németországban. A 200 milliárd euró a vállalat teljes vagyonának kevesebb mint 10 százaléka.

A Brexit átmeneti időszaka végéig már kevesebb mint négy hónap maradt hátra, ezért a nemzetközi bankok sorra erősítik pozícióikat az euróövezetben.

A JPMorgan egyébként a múlt héten jelezte, hogy londoni irodájából mintegy 200 alkalmazottat Párizsba, Frankfurtba, Milánóba és Madridba irányít át. A társaság Németországban elsősorban a befektetési banki szolgáltatásokkal, valamint a vállalati ügyfelek kiszolgálásával hasítana piaci rést magának.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »