A JPMorgan Frankfurtba viszi vagyonának tizedét a Brexit miatt

Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépése miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát áthelyezi Londonból Frankfurtba.

A Bloomberg beszámolója szerint az amerikai bank még az év vége előtt befejezné a költöztetést. Ennek hatására a JPMorgan a hatodik legnagyobb kereskedelmi bankká válik Németországban. A 200 milliárd euró a vállalat teljes vagyonának kevesebb mint 10 százaléka.

A Brexit átmeneti időszaka végéig már kevesebb mint négy hónap maradt hátra, ezért a nemzetközi bankok sorra erősítik pozícióikat az euróövezetben.

A JPMorgan egyébként a múlt héten jelezte, hogy londoni irodájából mintegy 200 alkalmazottat Párizsba, Frankfurtba, Milánóba és Madridba irányít át. A társaság Németországban elsősorban a befektetési banki szolgáltatásokkal, valamint a vállalati ügyfelek kiszolgálásával hasítana piaci rést magának.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »