A JPMorgan Frankfurtba viszi vagyonának tizedét a Brexit miatt

Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépése miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát áthelyezi Londonból Frankfurtba.

A Bloomberg beszámolója szerint az amerikai bank még az év vége előtt befejezné a költöztetést. Ennek hatására a JPMorgan a hatodik legnagyobb kereskedelmi bankká válik Németországban. A 200 milliárd euró a vállalat teljes vagyonának kevesebb mint 10 százaléka.

A Brexit átmeneti időszaka végéig már kevesebb mint négy hónap maradt hátra, ezért a nemzetközi bankok sorra erősítik pozícióikat az euróövezetben.

A JPMorgan egyébként a múlt héten jelezte, hogy londoni irodájából mintegy 200 alkalmazottat Párizsba, Frankfurtba, Milánóba és Madridba irányít át. A társaság Németországban elsősorban a befektetési banki szolgáltatásokkal, valamint a vállalati ügyfelek kiszolgálásával hasítana piaci rést magának.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply