Olcsó és gyors teszteléssel indítanák újra a légiközlekedést

Heteken belül több gyógyszeripari cég is elkészülhet a gyors és olcsó koronavírus-teszttel, ami különösen fontos a légiközlekedés újraindítása érdekében – mondta Alexandre de Juniac, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elnök-vezérigazgatója kedden egy videokonferencián.

A kétszáz légitársaságot tömörítő, montreali székhelyű kereskedelmi szervezet vezetője szerint már októberben elérhetővé válhatnak ezek a tesztek, amelyek antitesteket mutatnak ki, áruk pedig 10 amerikai dollár alatt van. Az IATA szerint ezen teszteket az induló repülőtéren kellene használni, így minden utast gyorsan tudnának szűrni, az érkező országban pedig el kellene fogadni ennek eredményét.

Erről már tárgyalnak a kormányokkal, mert a szervezet álláspontja szerint ezzel a metódussal kiváltható a kötelező karantén, és a határlezárásokat is meg lehet szüntetni – mondta Alexandre de Juniac. Hozzátette: felméréseik szerint az utasok 84 százaléka ért egyet azzal, hogy minden utast tesztelni kell, és 88 százalék mondta, hogy hajlandó lenne alávetni magát ennek.

Ezzel kapcsolatban az IATA elnök-vezérigazgatója ismét arra kérte az unió tagországait, hogy támogassák Ursula von der Leyen bizottsági elnök javaslatát a közös európai tesztelési eljárás bevezetésére és az utazások miatti kötelező karantén intézményének megszüntetésére.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »