Már kapható az első orosz vakcina

Polgári forgalomba került az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Gam-Kovid-Vak (Sputnik V) vakcina első tétele – közölte az orosz egészségügyi minisztérium keddre virradóra.

A tárca szerint a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet által kifejlesztett oltóanyag sikeresen átesett a megfelelő minőségellenőrzésen az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) laboratóriumaiban. A minisztérium azt ígérte, hogy a vakcina hamarosan az ország régióiba is el fog jutni.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter hétfőn kiadott közleménye szerint az oltóanyag klinikai tesztelésének harmadik szakasza ezen a héten kezdődik meg a moszkvai poliklinikákon, 40 ezer önkéntes bevonásával. Az orosz főváros hétfőn arról adott ki tájékoztatást, hogy a kísérletben való részvételre mintegy 25 ezren jelentkeztek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Szeptemberben már forgalomban lehet a koronavírus elleni orosz oltóanyag

Októberben már tömeges oltásra készülnek az oroszok

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »