Egyenletessé vált a járvány terjedése Romániában

Romániában az egészségügyi hatóságok pénteki közlése szerint újabb 1339 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ami csaknem 14 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát, de több mint tíz százalékkal elmarad a múlt hét közepén feljegyzett negatív rekordtól.

Az országban immár több mint egy hónapja 1200 körül mozog a naponta diagnosztizált fertőzések utóbbi kéthetes átlaga, amely azt mutatja, hogy járvány terjedési üteme egyenletessé vált, és – a tesztek számával magyarázható heti ciklikus hullámzástól eltekintve – nem is gyorsul, de nem lassul jelentős mértékben.

A munkanapokat követő napokon – keddtől szombatig – amikor 22-25 ezer tesztet értékelnek ki, a kéthetes átlagnál több, vasárnap és hétfőn pedig, amikor a hét végén elvégzett feleannyi teszt eredményeit dolgozzák fel, az átlagosnál kevesebb új esetet diagnosztizálnak.

Hasonlóképpen csaknem egy hónapja 7200 körül stagnál a kórházban kezelt koronavírusos fertőzöttek, és 500 körül a súlyos esetek száma. A pénteki jelentés szerint jelenleg 7396 fertőzött van kórházban, közülük 485 intenzív terápián.

Augusztus 14-e óta negyven felett (40-44 között) stabilizálódott a napi halálesetek utóbbi kéthetes átlaga. Pénteken újabb 47 áldozatról számolt be a stratégiai kommunikációs törzs, ezzel 3812-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. A járvány kezdete óta eltelt több mint fél évben 92 595 embernél mutatták ki a koronavírust Romániában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »