Trump a szokásos stílusában ment neki Joe Bidennek

A középnyugati Minnesota államban kampányolva hétfőn este Donald Trump amerikai elnök a radikális baloldal bábjának nevezte Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét.

Az elnök a demokraták hétfőn Wisconsinban megkezdődött négynapos elnökjelölt-állító konvencióján élcelődve kijelentette, hogy “semmi izgató nincs benne”. Hangsúlyozta azonban, hogy a november 3-ai elnökválasztás “országunk történetének legfontosabb választása lesz”, mert szerinte a várható demokrata párti elnökjelölt, az általa rendszeresen Álmatag Joe-nak nevezett Joe Biden és a demokraták “meg akarják szüntetni az amerikai életformát”, és helyette “kellemetlen szocialista országgá akarják átalakítani” az Egyesült Államokat.

Trump mondandóját a minnesotai Mankato városkában nevetéssel és tapsviharral fogadta a közönség. Úgy állította be az Egyesült Államok korábbi alelnökét, mint aki “azon baloldali szélsőségesek bábja, akik megpróbálják eltörölni az országhatárainkat, felszámolni a rendőrségünket, ideológiailag formálni gyermekeinket, megalázni hőseinket és elszívni az energiánkat”. Biden győzelme esetén “az amerikai szabadságot a baloldali fasizmus váltaná fel” – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy a republikánusoknak meg kell nyerniük ezt a választást. Ebből a szempontból döntő fontosságúnak nevezte a következő heteket.

Újabb munkahelyeket ígért, és azt, hogy adókedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek visszatelepítik munkahelyeiket Kínából az Egyesült Államokba. Azok a cégek nem juthatnak majd szövetségi megrendelésekhez, amelyek kiszervezik a kulcsfontosságú ágazatok munkahelyeit külföldre – jelentette ki.

Mankatóba tartva Trump megállt Minneapolisban is. Ebben a nagyvárosban vesztette életét egy rendőri intézkedés közben a 46 éves afroamerikai George Floyd, akinek a halála nyomán a rendőri erőszak ellen fellépő, erőszakba torkolló tüntetéssorozat kezdődött szerte az Egyesült Államokban.

Minneapolisban az elnök azokkal a boltosokkal találkozott, akiknek az üzleteit a tüntetések során szétverték. “Azért vagyok itt, hogy segítsek. Vissza fogjuk állítani a rendet és a törvényességet” – mondta a repülőtér betonján megtartott rövid rendezvényen.

Az amerikai elnök kedden Iowába látogat, ezt követően Arizonában, csütörtökön pedig – azon a napon, amikor Biden elfogadja az elnökjelöltséget – Pennsylvaniában kampányol majd, abban az államban, amelyben Biden született.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Trump hétfőn a Twitteren ismét közzétett egy hangfelvételt, amelyen Joe Biden és Petro Porosenko korábbi ukrán elnök egyik beszélgetése hallható 2016 februárjából. Biden akkor az Obama-kormány alelnöke volt, és arra próbálta meg rábeszélni az ukrán elnököt, hogy menessze a főügyészt, aki vizsgálni kezdte a Burisma nevű állami gázcég vélhető korrupciós ügyeit. Biden kisebbik fia, Hunter Biden ekkor a Burisma igazgatótanácsának tagja volt, havi több tízezer dolláros javadalmazásért.

Forrás: MTI

Friss hírek