Nem enyhül a járvány az Egyesült Államokban

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban vasárnap estére meghaladta a 170 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Az USA-ban már 5 380 000 fertőzöttet regisztráltak a járvány kezdete óta. Vasárnap washingtoni idő szerint éjfélig 50 000 új fertőzöttet és 483 halálesetet jelentettek a megelőző 24 órából. Változatlanul Florida, Louisiana és Texas az a három tagállam, amelyben a legtöbb az újonnan diagnosztizált fertőzött, valamint a vírus okozta betegségben elhunyt ember. A legtöbb tagállamban egyébként folyamatosan csökken az új fertőzések aránya – kivétel ez alól Illinois, Dél-Dakota és Hawaii.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója, Robert Redfield vasárnap egy orvosi szaklapnak adott interjújában ismételten arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok a történetének “legrosszabb ősze” elé nézhet, ha az emberek nem tartják be a javasolt óvintézkedéseket, köztük a társadalmi távolságtartást és a szájmaszkok viselését.

A CDC adatai szerint március vége óta folyamatosan növekszik a gyermekek körében azonosított fertőzések és megbetegedések száma. Augusztus 3-ig az összes Covid-19-es eset több mint 7 százalékát a 17 esztendősek és annál fiatalabbak körében állapították meg. Egyre több a megbetegedés a kisebbségi népcsoportok – elsősorban a spanyol ajkú amerikaiak – körében is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Harvard Egyetem közegészségügyi intézete vasárnap arra biztatta az amerikai vállalatokat, hogy igazgatótanácsaikban és vezető menedzsereik körében alkalmazzanak közegészségügyi szakembereket is, akik megfelelő intézkedéseket javasolhatnak a cégen belül a járvány féken tartása érdekében. Az intézet meglátása szerint ugyanis a járvány hosszú éveken keresztül fenyegetheti a vállalati szférát.

A Harvard intézete – de más akadémiai és orvosi intézmény úgyszintén – már kiépített ilyen jellegű kapcsolatokat az üzleti szféra több szereplőjével, a bankszektortól a szórakoztatóiparig. A Cleveland Klinika például légitársaságokkal és szállodákkal áll partneri kapcsolatban, a híres Mayo Klinika pedig a McDonald’s-nak ad egészségbiztonsági tanácsokat arról, hogy miként működtesse gyorséttermeit.

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »