Az iskolák újranyitása okozhatja az újabb fejfájást az USA-ban

Ahogy az amerikai iskolák gőzerővel azon dolgoznak, hogyan lesz kivitelezhető az újrnyitásuk, egyes becslések azt mutatják, hogy ha ez most történne meg, az ország nagy részén sok lenne a koronavírusos tanuló, aki visszatér az iskolapadba.

Az texasi austini egyetem kutatói szerint a jelenlegi fertőzési arány alapján az amerikaiak több mint 80 százaléka olyan megyében él, ahol minden 500 tanulóra és iskolai alkalmazottra legalább egy fertőzött ember jutna, ha most nyitnák újra az oktatási intézményeket. A legmagasabb kockázatú területeken – beleértve a floridai Miamit és Fort Lauderdale-t, valamint Nashville-t és Las Vegast – ez az arány 5:500.

A magas szám a vírus gyors terjedését tükrözi azokon a területeken, ahol a becslések szerint 70-ből több mint egy ember megfertőződött.

https://www.instagram.com/p/CDZQFvehAXQ/

Ugyanakkor a kisebb, izolált diákcsoportok sokkal alacsonyabb kockázatnak vannak kitéve, éppen ezért egyes iskolák fontolóra veszik az osztálylétszámok lecsökkentését, olyan diákokkal, akik elsősorban csak a tanárukkal és egymással érintkeznek. Noha a fertőzött személyek várható aránya változatlan marad, a kockázat így jóval alacsonyabb lesz.

Lauren Ancel Meyers, az austini egyetem epidemiológusa, a kutatócsoport vezetője elmondta: munkájuk arra irányult, hogy „megkönnyítsék az iskolák számára, mikor lehet a legbiztonságosabb és a legkönnyebb az újranyitás”.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a The New York Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The New York Times / Instagram

Friss hírek