Koronavírus: újabb rekordok az USA-ban

Rekordszámú koronavírus-fertőzéses esetet diagnosztizáltak az egyesült államokbeli Floridában és Marylandben vasárnap.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint Floridában csak vasárnap 9300 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kitörése óta több mint 423 ezer beteget azonosítottak a délkeleti tagállamban. Ron DeSantis kormányzó változatlanul nem teszi kötelezővé a szájmaszk viselését közterületen, de egyes megyékben – köztük Miamiban és környékén – már el kell takarni az arcot.

Változatlanul emelkedik az új fertőzöttek száma Arizonában, Texasban és a szövetségi főváros, Washington melletti Marylandben. Texasban több mint 391 ezer esetet tartanak számon, Marylandben pedig szombaton több mint 1200, vasárnap helyi idő szerint délig csaknem 700 új esetet regisztráltak.

Az Egyesült Államokban az azonosított fertőzöttek száma csaknem 4 millió 200 ezer, a vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben több mint 146 ezer amerikai hunyt el eddig. Az országban már 50 milliónál több vírustesztet végeztek.

Brett Giroir admirális, az emberi erőforrások és az egészségügyi minisztérium vírustesztelésekért felelős miniszterhelyettese vasárnap a CNN hírtelevízióban kifejtette, hogy „a kormányzat tisztában van a tesztelés fontosságával” és folyamatosan növeli annak számát. Alex Azar miniszter a CBS televízió Szemben a nemzettel című szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában a maszkviselés fontosságára és a társadalmi távolságtartási szabályok betartására hívta fel a figyelmet.

Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke az ABC televízió heti politikai műsorában azt hangsúlyozta, hogy reményei szerint „a következő napokban” nagyon jó híreket jelenthet be a betegség kezelését és a védőoltást illetően. „Az elnök nagyon világos volt ebben a kérdésben, bármennyi pénzbe és időbe kerül is, mi mindent megteszünk a vírus elleni harcban” – utalt Meadows Donald Trump elnök korábbi szavaira.

A riporter felvetésére, hogy vajon a kormányzat tehetett-e volna többet a járvány féken tartására, Meadows azt mondta: „példátlan lépéseket tettünk. Az elnök nemcsak lezárta a határainkat a Kínából és Európából érkező utasok előtt már jóval azelőtt, hogy erre a járványügyi szakemberek figyelmeztettek volna, hanem lezártuk a gazdaságot is annak érdekében, hogy csökkentsük a járvány okozta károkat”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »