Trump ősszel mindenképp újranyitná az iskolákat

Az iskolák őszi újranyitását sürgette Donald Trump amerikai elnök azon az egész napos konferencián, amelyet kedden rendeztek a Fehér Házban, Mike Pence alelnök és Betsy DeVos oktatási miniszter részvételével.

A konferenciába videón keresztül kormányzók, polgármesterek és helyi tisztségviselők egyaránt bekapcsolódhattak. Azt vitatták meg, hogyan lehet a lehető legbiztonságosabban újranyitni az iskolákat az ősszel. A résztvevők többsége azzal érvelt, hogy a gyermekek további otthon tartása és a távoktatás folytatása rosszabb lenne, mint maga a járvány.

Trump leszögezte: a kormányzat reményei szerint az iskolák jó része ismét megnyitja a kapuit. „Nem akarjuk, hogy az emberek ez ügyben politikai nyilatkozatokat tegyenek, vagy politikai okokból cselekedjenek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy egyes helyeken úgy gondolhatják, hogy politikailag jót tesz az iskolák további zárva tartása. Kifejtette, hogy ezzel nem ért egyet, és a kormány nyomást gyakorol majd a kormányzókra és „mindenki másra” az iskolanyitás érdekében. Mint mondta, a nyitás és a személyes oktatás megkezdése nagyon fontos az ország érdekében.

Az elnök elhessegette azokat a felvetéseket, amelyek az újranyitás egészségügyi kockázatait, a koronavírus-járvány újbóli fellángolását latolgatták. Azt hangsúlyozta, hogy az országnak vissza kell térnie a normalitáshoz, méghozzá a lehető leggyorsabban, és ehhez szerinte elengedhetetlen az iskolák újranyitása.

Trump „nevetségesnek” nevezte a Harvard Egyetem hétfői bejelentését, miszerint az egész tanévet távoktatással akarja lebonyolítani. „A számítógép nem fogja helyettesíteni a campust” – mondta.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az elnök utalt az Amerikai Gyermekorvosok Akadémiájának (AAP) korábbi, az ő álláspontjával egyező állásfoglalására is. A szervezet szintén képviseltette magát a konferencián, és többször is sürgette az érintett tisztségviselőket, hogy tegyék lehetővé a diákoknak a személyes részvételt az iskolai órákon.

Betsy DeVos oktatási miniszter szigorúan bírálta azokat az iskolákat, amelyek szerinte túl lassú ütemben akarnak újranyitni. A videokonferencán bejelentkező kormányzóknak azt mondta: kiábrándítónak tartja, hogy az iskolák és a tankerületek vagy még nem dolgozták ki az újrakezdés részleteit, vagy egész egyszerűen feladták, hogy ezzel foglalkozzanak. Elutasította néhány tankerület azon felvetését is, hogy az iskolák részben személyesen megtartott tanórákkal, részben távoktatással indítsák újra a tanévet.

„Nem az a kérdés, hogy az iskoláknak meg kell-e nyitniuk a kapuikat, hanem az, hogy hogyan” – jelentette ki a miniszter, hangsúlyozva, hogy az oktatói karnak és a közösségi vezetőknek együttes erővel kell kidolgozniuk a legjobb és legbiztonságosabb módokat.

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »