További szerkezetátalakítás a Lufthansánál

A Lufthansa kedden újabb szerkezetátalakítási intézkedéscsomagot jelentett be, amely magában foglalja a vezetői pozíciók 20 százalékkal történő csökkentését, továbbá 1000 adminisztratív munkahely megszüntetését. A lépésre a koronavírus-járvány légiközlekedési ágazatra gyakorolt hatása miatt van szükség.

A vállalat azt is közölte, hogy az új repülőgépek beruházási volumenét is a felére csökkentik: a pénzügyi terv alapján 2023-ig maximum 80 új géppel bővülhet a flotta.

  • Előzmények
A Lufthansa részvényesei a múlt hónap végén elfogadták a német állammal megkötött, 9 milliárd eurós segélycsomagról szóló javaslatot, amely révén biztosítják Németország elsőszámú légitársaságának további működését. A vállalat egyébként már április elején flottacsökkentésekről döntött, továbbá közölte, hogy leállítja egyik fapados leányvállalata, a Germanwings működését.

További flottacsökkentés és elbocsátások jönnek a Lufthansánál

A Lufthansa kedden azt mondta, hogy a lehető leggyorsabban mérsékelni kívánja az állami hiteleket és a részvénytőkét, hogy elkerülje a kamatdíjak növekedését, megjegyezve, hogy ez további terhet róna a vállalatra, amely viszont növelné a további költségcsökkentés szükségességét.

A légitársaság, amely körülbelül 138 000 embert foglalkoztat, újfent megismételte, hogy jelenleg mintegy 22 000 fő, teljes állásban dolgozó alkalmazotti többlettel rendelkezik, de kijelentette, hogy amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a további elbocsátásokat. E célból megpróbál megállapodást kötni a szakszervezetekkel, azonban eddig csak a német légiutas-kísérő személyzetet képviselő UFO-val sikerült egyezségre jutnia.

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »